Hoe werkt de tool?

Je kunt op verschillende manieren bij passende interventies komen: door de intake te doen met vragen naar de aard en omvang van de problematiek op je school of opleiding, of door zelf te filteren in het overzicht van alle interventies. Elke interventie is beschreven op een Interventiekaart. Lees hier meer over het gebruik van de webtool en de Interventiekaarten.

Via de intake

Klik per stelling aan in hoeverre de beschreven situatie wel of niet van toepassing is op jouw school of opleiding. De interventiewijzer genereert vervolgens een lijst met mogelijk passende interventies; de interventie met de hoogste match staat bovenaan. Vervolgens kun je deze interventies nog filteren op bijvoorbeeld de doelgroep of de gewenste looptijd.

Via de filter

Klik op de homepage op ‘Bekijk alle interventies’. In het overzicht kun je vervolgens zoeken naar passende interventies door te filteren op het thema, de doelgroep, de groepsgrootte en de looptijd.

Interventiekaarten

Elke interventie is beschreven op een Interventiekaart. Klik om daar te komen op ‘Lees verder’ bij de interventie waarover je meer wilt weten. Op de Interventiekaart vind je allerlei informatie over de interventie, zoals het doel, de beoogde middelen, de uitvoering, de beoogde opbrengst, en verwijzingen naar onderliggende publicaties, beeldmateriaal en/of in het geval van een good practice: de contactgegevens van de school.

Elke Interventiekaart is als pdf-bestand te downloaden om te delen en te bespreken met je team.